Vintage Saxofoons

Vintage betekent in de wijn­wereld dat de wijn ver­vaar­digd is in een uitzonderlijk oogst­jaar. In de saxo­foon­wereld wil het zeggen dat een met de hand gemaakt in­stru­ment is van zeer hoog­waardige lege­ring­en. De voor­naamste merken die voor de benaming vintage in aan­mer­king komen zijn; Buescher, The Martin, Conn, King, Selmer en een enkele Buffet Crampon.

Een vintage saxofoon onder­scheidt zich vooral door de klank­kleur, 
welke veel voller, warmer en breder is dan die van de moderne 
saxofoon. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste profs spelen op een vintage saxo­foon, met vaak een grote voor­keur voor de Selmer Mark VI (als Rolls Royce onder de saxen).

Dit wil niet zeggen dat de andere vintage saxen niet van een uit­stekende 
kwaliteit zijn. Sterker nog; er zijn ook mensen die zweren bij een 
Conn Lady-Face of een King Super 20. Het blijft ten alle tijde 
een kwestie van smaak en een gevoel dat het instrument bij je past.

Het kopen van een vintage sax is maatwerk!

Alle vintage saxen worden geleverd met een jaar garan­tie en waar nodig met service­beurten. Kleine repa­raties kunnen wij eventueel direct uitvoeren. Voor revisie en restau­ratie van een vintage saxofoon kunt u een prijs- en tijdofferte verwachten. Daar wij maar een klein atelier hebben werken wij uit­sluitend op afspraak, zodat u verzekerd kunt zijn dat u alle tijd hebt om een passende 
vintage sax uit te zoeken. Saxcraft is gespecia­liseerd in de ver­koop van Buescher, The Martin. Conn, King, maar omdat ik iedere saxofoon inruil zijn er natuurlijk ook andere merken op voor­raad.

Het kopen van een vintage sax is altijd een kwestie van smaak en een gevoel dat het instrument bij je past. Om dit gevoel te kunnen ervaren nodigen wij lief­hebbers dan ook graag uit om onze vintage saxen ter plaatse uit te proberen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Verkoop en inruil van vintage saxofoons

Wilt u een vintage sax bij ons aan­schaffen en uw oude inruilen, dat is bij ons vanzelfsprekend. Het liefst betreft het natuurlijk ook een vin­tage saxo­foon, maar een nieuwe­re sax kan ook worden inge­ruild.