HOME

Saxcraft is in 2009 opgericht door mij, Pieter van Kessel. Het begon als een uit de hand gelopen hobby met verkoop van vintage saxo­foons. In de afge­lopen jaren heb ik me veel verdiept in de wer­king van de saxofoons en heb er vele gerepareerd en gere­viseerd. Van het één kwam het ander, en zo ontwik­kelde ik de Sax­craft Li­gature. Met veel plezier ben ik dagelijks bezig met het mooie instrument. Daar­bij is het belangrijkste aspect: maatwerk.

De Sax­craft Li­gature is speciaal ontwikkeld voor een opti­male klank en daar zijn vele grote namen in de saxofoon­wereld het al mee eens.
Saxcraft Ligature

Klanten moeten naar huis gaan met de saxofoon die bij ze past. Daarom is het ook moge­lijk om in alle rust in het atelier, onder het genot van een kopje koffie, de grote diversi­teit aan saxofoons te proberen. Hetzelfde geldt voor de ligature, deze worden op maat gemaakt voor de verschillende mond­stukken, van klarinet tot bas­saxofoon. Het aanbod vintage saxo­foons bestaat voornamelijk uit The Martin, Buescher, Conn en King.